Zal ik een refurbished laptop kopen?

Zal ik een refurbished laptop kopen?

Als u nu echt waar voor uw geld wilt hebben, dan is het wellicht verstandig om een refurbished laptop te kopen. Hoewel u niet altijd het nieuwste model koopt wanneer een product het label refurbished heeft, zult u altijd een zeer goede en functionele laptop kopen. Refurbished laptops zijn namelijk vaak pas 3 jaar oud of jonger en gaan minimaal nog 3 jaar mee.
Nu zijn er echter wel een aantal punten waarom u moet letten voordat u een definitieve keuze maakt bij het aanschaffen van een dergelijke laptop. Wij hebben een aantal tips voor u genoteerd.

refurbished-laptop

Waar komt uw laptop vandaan?
Refurbished laptops komen vooral van bedrijven. Bedrijven kopen werkplekken en dus ook laptops in 1 keer in. Op alle producten zit een garantie van 3 jaar en bedrijven schrijven om deze reden de laptops binnen 3 jaar af. Laptops met garantie worden doormiddel van een speciale service binnen een paar uur vervangen als deze ermee ophoudt. Na het verlopen van de garantie vervalt deze service echter. Op papier zijn de laptops niets waard en het blijven gebruiken van de laptops brengt risico’s met zich mee wanneer een laptop kapot gaat, deze worden immers niet meer binnen een paar uur vervangen. Bedrijven bestellen daarom na 3 jaar weer nieuwe laptops met garantie.
Refurbishment bedrijven en webshops kopen deze laptops op, testen deze, reinigen deze professioneel en vervangen verouderde en oude onderdelen voor nieuwe. Een refurbished laptop werkt dus altijd naar behoren en u krijgt vrijwel altijd een garantie.
Zorg er dus voor dat u uw refurbished laptop bij een webshop haalt die hierin is gespecialiseerd en haal niet zomaar een tweedehands laptop via een andere consument. U krijgt daar namelijk geen garantie op uw laptop en u weet niet van wie u de laptop koopt.

Please follow and like us:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*